top of page
pexels-rfstudio-3825527.jpg

TERMÉSZETTUDOMÁNYI TERÜLET

Természettudományi terület: Welcome

SEMILAB

A Semilab a legnagyobb magyar technológiai cég. A magyar központjával csúcstechnológiás ipari és laboratóriumi mérőberendezéseket fejleszt és gyárt.

május 8.
1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 2

Picture 3.jpg

NYÍLT NAP EGY CSÚCSTECHNOLÓGIÁS CÉGBEN

Az elektronikai eszközök folyamatosan növekvő piacának köszönhetően szinte elképzelhetetlen, hogy a Te otthonodban ne lenne olyan termék, amelynek fejlesztése vagy gyártása során ne használtak volna SEMILAB mérőkészüléket.

A hétköznapi életünkben fontos, okos elektronikai és kommunikációs eszközök, mint pl. számítógépek, mobiltelefonok és repülőgépek nem működnének félvezetők és az azokból készült mikrochipek nélkül.

Természettudományos végzettséggel számtalan szép karrierút járható be. Láss bele a cégünk életébe, ahol változatos végzettséggel dolgoznak, akár már egyetemi tanulmányaik mellett:

• Fizikus, fizikus-mérnök

• Vegyész, vegyészmérnök

• Biomérnök, biológus

• Gépészmérnök

• Villamosmérnök

• Technikusok

• Informatikus, programozó

• KözgazdászTermészettudományi terület: Team Members

NEMZETI VIROLÓGIAI LABORATÓRIUM, PÉCS

 

Hazánkban a PTE rendelkezik az egyetlen ilyen komplex virológiai kutatólaboratóriummal, amelyet tisztán kutatási és nem járványügyi feladatok elvégzésére hoztak létre. Ennek megfelelően az itt munkát végző fiatal kollégák az egyetemi prioritásoknak megfelelően a nemzetközileg elismert, kimagasló tudományos eredmények elérését tűzték ki célul.

május 8.
7624 Pécs, Ifjúság útja 20.

labor_145.jpg

NÉZZ BE A LABORATÓRIUMUNKBA!

A kutatócsoportunk elsődleges kutatási területe az állatokról-emberekre terjedő, úgynevezett virális zoonózisok vizsgálata. Ezen kórokozók a legtöbb esetben súlyos, akár halálos kimenetelű fertőzéseket is képesek okozni, éppen ezért a vizsgálatok igen magas szakmai kompetenciát és megfelelő laboratóriumi infrastruktúrát igényelnek. Mindazonáltal, az ilyen irányú vizsgálatok száma nemzetközi szinten is igen megnőtt, hiszen az új betegségek megjelenése is gyakoribbá vált, amit elsősorban a környezeti,- és emberi tényező együttes hatása eredményezhet.
Program:
• 10:00-kor átfogó előadáson vehettek részt a virológiai kutatásokról. Elmondjuk, hogy miért fontos és, hogy mi itt a Virológiai Nemzeti Laborban milyen munkát végzünk.
• Ezt követi a laborlátogatás.
• Dél körül közös szendvicsebéd
• Majd rövid városnézés Pécsen

Természettudományi terület: Team Members

AGRÁRTUDOMÁNYI KUTATÓKÖZPONT, MEZŐGAZDASÁGI INTÉZET

Európai szinten mérve is jelentős bázisa az agrártudományoknak.

május 8.

2462 Martonvásár, Brunszvik u. 2.

research_edited.jpg

AGRÁRTUDOMÁNYI KUTATÓKÖZPONT, MEZŐGAZDASÁGI INTÉZET

Az ATK Mezőgazdasági Intézete az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) része. Tevékenysége kettős: egyrészt gabonanemesítés révén alkalmazott kutatásokat végeznek, másrészt a növénybiológia területén számos alapkutatási témát is vizsgálnak. Ezek jelentős része a gazdasági növényeknek a szélsőséges éghajlati viszonyokhoz való alkalmazkodásával kapcsolatos. Itt található Európa egyik legnagyobb növénynevelő komplexuma (Fitotron), ahol a kontrollált körülmények közt nevelt növények vizsgálatát számos kapcsolódó kutatólabor (növényélettani, biokémiai, genetikai, stb.) végzi.  Az érdeklődő diákok betekintést kaphatnak az itt folyó munkákba, néhány egyszerűbb mérést akár maguk is elvégezhetnek.

Természettudományi terület: Team Members

JELENTKEZZ EGY SZIMPATIKUS HELYRE!

Természettudományi terület: About
bottom of page